Ny organisation i Gellerup har succes med at få minoritetsunge i arbejde

En nyoprettet organisation i Gellerup skal sikre, at unge i området kommer i arbejde. Lommeguld, er navnet på initiativet, der er opstået for at forbedre de unges fremtidige muligheder på arbejdsmarkedet.

Af Laura Nymark Duholm

Sortering af skrald ved Løvbjerg og malerarbejde for en lokal haveforening. Det er to af de opgaver som unge, tilknyttet organisationen Lommeguld, har udført. Samarbejder som disse med lokale virksomheder og institutioner er grundlaget for det nystartede initiativ.

Ifølge lederen af Lommeguld Nicolaj Wittendorf vil arbejdet have en stor betydning for de unges fremtidige muligheder på arbejdsmarkedet. Både fordi fritidsjobs giver de unge konkret erhvervserfaring, som de kan skrive på CV’et, men også fordi de får hjælp til basale ting som fx at oprette en bankkonto.

”Ofte er de unges forældre ikke tilknyttet arbejdsmarkedet, så det med at arbejde ligger lidt fjernt for de unge,” siger Nicolaj Wittendorf.

Det er en af grundene til, at de minoritetsetniske unge i Gellerup er dårligere stillet, når det kommer til at skaffe et fritidsjob.

Ideen til det nye initiativ er opstået i området omkring Det Boligsociale Hus i Gellerup, hvor de unge selv udtrykte et ønske om at få et fritidsjob. Ifølge Nicolaj Wittendorf er motivationen blandt de unge ikke til at tage fejl af.

”Der har været stor interesse omkring projektet. Vi har 20 unge, som på skift er ude og løse de forskellige opgaver,” siger Nicolaj Wittendorf.

Samarbejdspartner er også begejstret

Det nok mest bemærkelsesværdige samarbejde er opstået mellem Lommeguld og fodboldklubben Aarhus Fremad. De unge tager ud til fodboldholdets hjemmekampe og sælger popcorn til tilskuerne, mens de samtidig spreder budskabet om det socialøkonomiske arbejde, som Lommeguld udfører.

Når de unge fra Gellerup møder op til kamp på Riisvangen Stadion med deres popcornmaskine, er det til stor glæde for både tilskuere og samarbejdspartneren, Aarhus Fremad. Administrations- og sponsoransvarlig for klubben, Andreas Damgaard er begejstret.

”Vi kan tilbyde vores gæster noget ekstra, som vi ellers ikke ville have ressourcer til.”